Blues Festival Maassluis

Blues Festival Maassluis
Blues Festival Maassluis
Zaterdag 22 juni zal voor de eerste keer in Maassluis een Blues Festival plaatsvinden, op het parkeerterrein aan de P.C.Hooftlaan.
Forward Events zal in opdracht van de Stichting Publieke Evenementen Maassluis de gehele techniek verzorgen voor dit mooie festival.
De SPEM heeft in samenwerking met de Lock Keepers een gevarieerd programma gemaakt van verschillende Blues Bands. Ook staan er verschillende foodtrucks en een horeca bar.
Eerste editie Bluesfestival Maassluis komt eraan:
‘Maassluis moet bruisen’
Aftellen geblazen: volgende maand is het eerste Bluesfestival Maassluis een feit. Zaterdag 22 juni kunnen liefhebbers een avond lang genieten van maar liefst drie bands in de open lucht. Als het aan de organisatie ligt, blijft het niet bij één keer: ”Dit is de geboorte van een nieuwe traditie.”
Het nieuwe festival wordt georganiseerd door SPEM (Stichting Publieke Evenementen Maassluis) en de Lock Keepers. Maassluizer Ben Tabak is sinds kort voor beiden actief: “Met de Lock Keepers organiseer ik al jaren concerten op de bovenverdieping van De Waker”, vertelt Ben. “Toen ik afgelopen jaar met pensioen ging, werd ik al snel benaderd door de SPEM. Zij konden wel wat hulp gebruiken. Dit festival is wat dat betreft dus één grote symbiose”, stelt hij met een grijns.
De wens een festival te organiseren, sprak Ben vorig jaar al uit in deze krant: “Toen had ik het nog over een Americanafestival. Omdat blues een breder publiek aanspreekt, zijn wij daarvoor gegaan. Want publiek hebben wij natuurlijk wel nodig.” Ook schetste hij toen nog een festival met bandjes op verschillende podia in diverse kroegen, zoals dat ook bij Delft Blues en Brielle Blues het geval is: “Natuurlijk werkt dat daar heel goed, maar Maassluis leent zich daar qua horeca eigenlijk niet écht voor”, stelt Ben.
Bovendien moet je een kans grijpen wanneer die zich voordoet: waar Ben een plek zocht voor het festival, vonden Chris Zweers en Henny Wesselius van de SPEM het maar wat zonde dat het grote podium voor het jaarlijkse Meezingspektakel maar één avond gebruikt werd: “Niet alleen het podium, maar ook de tent en omheining staan toch al klaar. Waarom zou je dan niet nog iets organiseren?”, aldus Chris.
Het Bluesfestival vindt dan ook plaats op het parkeerterrein tussen het Schuurkerkje en de P.C. Hooftlaan en is gratis toegankelijk. “Dat doen we bewust, bij andere Bluesfestivals in de regio betaal je ook niet om binnen te komen.” De organisatoren voorzien veel aanloop van buitenaf: “Maassluis moet bruisen. Wij verwachten veel Bluesliefhebbers van buiten de stad die gelijk kunnen zien wat een mooi, idyllisch plaatsje dit is. Zo is het ook een manier om Maassluis op de kaart te zetten”, stelt Ben bevlogen.
Trots vertelt hij over de line-up van deze eerste editie: “We beginnen rond 17.00 uur met de Little Boogie Boy Bluesband. Zij hebben Delft Blues afgelopen jaar ook geweldig geopend. Hun stijl is heel vrolijk en ontspannen: het wordt ook wel ‘happy blues’ genoemd”.
Om 19.00 uur start de tweede parel op het programma: De Leif de Leeuw Band. “Leif is zeven keer op rij uitgeroepen tot beste Blues(rock) gitarist van het jaar in de Benelux. Een grote naam dus”, stelt Ben. Zanger en gitarist Sem Jansen werd in 2020 winnaar van de zangshow Hit the road van SBS6 en een jaar later haalde hij een finaleplek in het programma We want more.
De afsluiter is een Engelsman die al jaren in het pittoreske Giethoorn woont: Sean Webster. “Hij spreekt nog steeds geen woord Nederlands, maar dat doet er niet toe. Zijn muziek is fantastisch, samen met zijn band brengt hij zulke mooie, gevoelige liedjes. Dat wordt echt de kers op de taart. Wist je dat hij ook met gitarist Erwin Java toert? Die speelde voorheen in Cuby & The Blizzards.”
De avond duurt tot 23:00 uur en tijdens de optredens kunnen bezoekers natuurlijk drankjes halen bij de bar en iets te eten bij de foodtrucks. “Natuurlijk is het spannend iets nieuws te organiseren. Maar wij hebben er vooral heel veel zin in. Dit is de geboorte van een nieuwe traditie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *