Cherokee on Percussion

Percussionist Cherokee boeken voor een optreden of bruiloft.

De bekende percussionist Cherokee zit inmiddels alweer zo’n 30 jaar in het vak.  Ooit begonnen op de klarinet ontwikkelde hij zich via de saxofoon, (bas)gitaar en toetsen tot een internationaal top-percussionist. Sinds het eerste echte optreden op 11 jarige leeftijd volgde een indrukwekkende reeks in talrijke bands, acts, musicals, theater- en studioproducties. 

Als free-lancer toerde Cherokee vanaf de zeventiger jaren met vele bands en artiesten.  Naast de café’s, clubs, zalen en stadions is er dan ook bijna geen theater, schouwburg of studio waar hij niet heeft gespeeld.

Het is daarom niet verrassend dat ook de overstap naar de house & dance scene, na 25 jaar, uiterst succesvol is verlopen. Cherokee’s gebundelde internationale ervaringen van muzikant, DJ en producer zorgen ervoor dat er een perfecte synergie ontstaat met de DJ.

Door de live toevoeging van akoestische en elektronische percussie krijgen de tracks een extra dimensie die niet alleen hoorbaar en zichtbaar, maar zelfs voelbaar is en de muzikale beleving naar een hoger niveau tilt.

Mede hierdoor staat Cherokee in de line-up met de top DJ’s, is hij te horen op tracks van toonaangevende (inter)nationale producers en gooit de laatste jaren hoge ogen als solo artiest in de house & dance scene. Dat schaart hem momenteel onder ‘s werelds beste percussionisten.

Cherokee heeft een uitgebreid trackrecord aan optredens en al jaren genieten DJ’s en ‘party peoples’ van zijn muzikale toevoeging.