Nieuws

Blues Festival Maassluis 22 Juni 2024

Zaterdag 22 juni zal voor de eerste keer in Maassluis een Blues Festival plaatsvinden, op het parkeerterrein aan de P.C.Hooftlaan.
Forward Events zal in opdracht van de Stichting Publieke Evenementen Maassluis de gehele techniek verzorgen voor dit mooie festival.
De SPEM heeft in samenwerking met de Lock Keepers een gevarieerd programma gemaakt van verschillende Blues Bands. Ook staan er verschillende foodtrucks en een horeca bar.

Eerste editie Bluesfestival Maassluis komt eraan:

Eerste editie Bluesfestival Maassluis komt eraan:
 
Aftellen geblazen: volgende maand is het eerste Bluesfestival Maassluis een feit. Zaterdag 22 juni kunnen liefhebbers een avond lang genieten van maar liefst drie bands in de open lucht. Als het aan de organisatie ligt, blijft het niet bij één keer: ”Dit is de geboorte van een nieuwe traditie.”
Het nieuwe festival wordt georganiseerd door SPEM (Stichting Publieke Evenementen Maassluis) en de Lock Keepers. Maassluizer Ben Tabak is sinds kort voor beiden actief: “Met de Lock Keepers organiseer ik al jaren concerten op de bovenverdieping van De Waker”, vertelt Ben. “Toen ik afgelopen jaar met pensioen ging, werd ik al snel benaderd door de SPEM. Zij konden wel wat hulp gebruiken. Dit festival is wat dat betreft dus één grote symbiose”, stelt hij met een grijns.
De wens een festival te organiseren, sprak Ben vorig jaar al uit in deze krant: “Toen had ik het nog over een Americanafestival. Omdat blues een breder publiek aanspreekt, zijn wij daarvoor gegaan. Want publiek hebben wij natuurlijk wel nodig.” Ook schetste hij toen nog een festival met bandjes op verschillende podia in diverse kroegen, zoals dat ook bij Delft Blues en Brielle Blues het geval is: “Natuurlijk werkt dat daar heel goed, maar Maassluis leent zich daar qua horeca eigenlijk niet écht voor”, stelt Ben.
Bovendien moet je een kans grijpen wanneer die zich voordoet: waar Ben een plek zocht voor het festival, vonden Chris Zweers en Henny Wesselius van de SPEM het maar wat zonde dat het grote podium voor het jaarlijkse Meezingspektakel maar één avond gebruikt werd: “Niet alleen het podium, maar ook de tent en omheining staan toch al klaar. Waarom zou je dan niet nog iets organiseren?”, aldus Chris.
Het Bluesfestival vindt dan ook plaats op het parkeerterrein tussen het Schuurkerkje en de P.C. Hooftlaan en is gratis toegankelijk. “Dat doen we bewust, bij andere Bluesfestivals in de regio betaal je ook niet om binnen te komen.” De organisatoren voorzien veel aanloop van buitenaf: “Maassluis moet bruisen. Wij verwachten veel Bluesliefhebbers van buiten de stad die gelijk kunnen zien wat een mooi, idyllisch plaatsje dit is. Zo is het ook een manier om Maassluis op de kaart te zetten”, stelt Ben bevlogen.
Trots vertelt hij over de line-up van deze eerste editie: “We beginnen rond 17.00 uur met de Little Boogie Boy Bluesband. Zij hebben Delft Blues afgelopen jaar ook geweldig geopend. Hun stijl is heel vrolijk en ontspannen: het wordt ook wel ‘happy blues’ genoemd”.
Om 19.00 uur start de tweede parel op het programma: De Leif de Leeuw Band. “Leif is zeven keer op rij uitgeroepen tot beste Blues(rock) gitarist van het jaar in de Benelux. Een grote naam dus”, stelt Ben. Zanger en gitarist Sem Jansen werd in 2020 winnaar van de zangshow Hit the road van SBS6 en een jaar later haalde hij een finaleplek in het programma We want more.
De afsluiter is een Engelsman die al jaren in het pittoreske Giethoorn woont: Sean Webster. “Hij spreekt nog steeds geen woord Nederlands, maar dat doet er niet toe. Zijn muziek is fantastisch, samen met zijn band brengt hij zulke mooie, gevoelige liedjes. Dat wordt echt de kers op de taart. Wist je dat hij ook met gitarist Erwin Java toert? Die speelde voorheen in Cuby & The Blizzards.”
De avond duurt tot 23:00 uur en tijdens de optredens kunnen bezoekers natuurlijk drankjes halen bij de bar en iets te eten bij de foodtrucks. “Natuurlijk is het spannend iets nieuws te organiseren. Maar wij hebben er vooral heel veel zin in. Dit is de geboorte van een nieuwe traditie.”

Nieuw in de verhuur | DPA 2017 Shotgun Microfoons

Vanwege de vele koren en assembles die we voorzien van geluidstechniek hebben we onze verhuurvoorraad uitgebreid met DPA 2017 shotgun microfoons.
Door de ruime inzetbaarheid, stevigheid en hoge kwaliteit van deze microfoons was de keuze snel gemaakt.

Tevens hebben we een aantal Sennheiser E914 OH Microfoons toegevoegd ook hiervoor geld dat de hoge kwaliteit en goede inzetbaarheid voor ons van belang was.


Techniek Bouwplaats Event (23 april 2024)

 

Vandaag mochten we een mooie en spectaculaire opdracht verzorgen voor één van onze vaste klanten. We verzorgde geluid en microfoontechniek tijdens het plaatsen van 5 nieuwe hoogspanningskabels door de haven in de @gemeenteschiedam Wat een gevaarte! #licht #geluid #hijskraan #stedin #verhuur #events #schiedam #forwardevents #rental #audio

 

Hairexperience te Kortrijk maart 2024

Op the Hairexperience te Kortrijk hebben voor Finley’s in maart twee mooie stads mogen bouwen.
Volledig met onze nieuwe zwarte trussen en in 1 van de stand een verhoging voor demo’s

DuikVaker 2024 Duikbeurs te Houten

Afgelopen week bouwden we voor Sealife Benelux (importeur van hoogwaardige duiksport artikelen) diverse beurststand op Duikvaker duikbeurs te Houten. Met een vrachtwagen en bakwagen vol met truss en verlichting reden we naar de beurs om vervolgens alles binnen korte tijd op te bouwen.

Allround-theatertechnicus, theater Koningshof, Maassluis.

Jan 2024:  Vacature theatertechnicus

Je gaat alle technische faciliteiten tijdens een theatershow verzorgen, zoals:

De AV-middelen bedienen, naar de wensen van de klant.

  • Licht
  • Geluid
  • Video
  • Zenders
  • Assisteren bij de op- en afbouw van het theatergezelschap
  • De zaal na afloop gereed maken voor de volgende voorstelling
  • Melden van defecten of onderhoud

Je bent:

  • Geschoold of in het bezit van de basiskennis van licht-, geluid-, video- en zender techniek.
  • Bij voorkeur 40 uur per week beschikbaar. Flexibel i.v.m. ochtend-, middag- en avond shows.
  • In staat goed te luisteren en op gepaste wijze te communiceren
  • De Nederlandse taal machtig
  • In het bezit van rijbewijs B en een eigen vervoersmiddel
  • Woonachtig in de regio Rotterdam/Den Haag (reistijd 30 min)

We bieden je:

  • Een leuke werkomgeving en professioneel team
  • Een theater met:
    • Harmonic Design
    • Midas
    • ETC
    • Showtec
    • Sennheiser
    • DPA
    • Shure
  • Een fulltime voor 40 uur in de week
  • Een tijdelijke functie van 7 maanden met uitzicht op een vast contract
  • Afhankelijk van je ervaring een markconform nettosalaris tussen de € 2.050 en € 2.775, plus vakantiegeld
  • Een reiskostenvergoeding van €0,23 per kilometer
  • Gezellige bedrijfsuitjes en borrels

Over ons:
Forward Events is gevestigd op het Bedrijvenpark Rotterdam Noord-West nabij de Spaanse polder. Sinds 2,5 jaar verzorgen wij alle voorstellingen van het theater Koningshof van techniek. Dit zal ook jouw vaste werkplaats worden. De theatervoorstellingen en -gezelschappen zijn heel gevarieerd (zie link) www.theaterkoningshof.nl

Enthousiast? Dan horen we graag van je. Stuur een e-mail naar yvonne@forwardevents.nl t.a.v. Yvonne Moens – van Twist.
We nemen binnen drie werkdagen contact met je op. De sluitingsdatum van de vacature is 29 februari 2024.

Nieuws Jan 2023 

LIT NYE Silverdome 2023

Throwback to NYE 2023 by Sound, Light and Special FX by Forward Events at the SilverDome Zoetermeer

 

Nieuws 11 feb 2022    |  Hybride Webinar Event | 11 februari Zoetermeer

 

Wauw! wat een gave Hybride Webinar mogen we vandaag verzorgen.
Met 7 camera’s creëren we een schitterend en energiek event, zodat het de kijkers thuis blijft prikkelen om actief mee te doen.
En natuurlijk moet iedereen goed en helder te verstaan zijn waardoor we 15 zenders met headsets hebben ingezet tbv de presentatoren en tafelgasten

 

 Nieuws 4 jan  2022    |    Holland Mars T1000 nieuw in de verhuur

Wij voegen het hollyland Mars T1000 wireless intercom systeem toe aan ons assortiment. Ideaal voor het gebruik wanneer onze technici onderling met elkaar moeten communiceren op afstand.

Hollyland Mars T1000
Hollyland Mars T1000

Nieuws 4 april 2021

Thorwback Dutchweek Panorama Alm Saalbach 2018

Zeker nú verlangen we naar de mooie momenten in de 🎿❄️ sneeuw, waar we zó graag werken. 🎧🎤 🎷
#Dj #Saxefonist #Mc #Vocaliste

Nieuws 20 februari 2021

We verwelkomen 3 nieuwe Shure MX 412D/C 
microfoons
 
Vandaag hebben wij 3 Shure MX 412D/C microfoons aan ons assortiment toegevoegd. Deze tafel microfoons zijn bij uitstek geschikt voor conferentie’s maar ook als katheder microfoon breed inzetbaar.
Router RUT 950 tbv nieuws berichten
Nieuws 18 Januari 2021
4G Router tbv uw live stream oplossingen
 
Vanaf Vandaag voegen wij een nieuwe 4G router toe aan ons assortiment. Wanneer u een slechte of geen internet verbinding heeft stelt dit ons toch in staat om te voorzien in uw live stream.
Voor vragen neem gerust contact met ons op.

Kerst Drive-Thru (Cumputest Zoetermeer)

Een kleine throwback naar afgelopen week: Wat waren we weer happy met het verzorgen van onze fameuze Kerst Drive-Thru’s 🥳🎄🚗✨
De hekkensluiter van 2020, was Computest. Thnx guys voor de gezelligheid en de fantastische samenwerking. ☃️🔝


Op naar een fris gezond sprankelend bruisend 2021 🍾🥂 #Kerst #Drivethru #Party #Zoetermeer

Snow events (winterseizoen 2020/2021)
Elk jaar zijn we omstreeks deze tijd druk en onderweg naar diverse plaatsen in Italië, Oostenrijk en Frankrijk voor Dutchweek en Sunweb (Totally, powered by Skikot). Helaas gaat het dit seizoen om de bekende redenen niet door.
We hopen dat we het volgende wintersport seizoen weer volop kunnen genieten en feesten !  We miss you guys!
Stay Safe
Be Positive
Think Forward